Bio hrana

biohranaBiohrana je beseda, ki jo danes slišimo na vsakem koraku. Če želite jesti res zdravo hrano brez pesticidov in drugih nezdravih dodatkov vam svetujem, da jemljete vrtnine direktno od kmeta, ki ga poznate in veste, kaj uporablja na svoji kmetiji. Vas zanima kakšne so cene bio hrane v Sloveniji. Kliknite in obiščite spletno stran http://www.biohrana.com/.

Če to ni izvedljivo lahko preprosto zavrtite številko katerih od podjetij, ki se ukvarjajo z razvozom biohrane na dom. Podjetja, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo zbirajo biohrano po slovenskih kmetijah. Vrtnine iz kmetij so sveže obrane, kar pa zagotovo ne velja za uvožene.

Kot kupci dejansko ne vemo kakšno kvaliteto vrtnin nam ponujajo slovenske trgovine. Mediji vsekakor poročajo, da so vrtnine na našem trgu slabše kvalitete kot na primer v Avstriji in Italiji. Če živite v bloku si lahko vzgojite nekaj svoje biohrane kar na balkonu kot na primer bio zelenjavo ter bio zelišča. Če balkona nimate poskusite vsaj z začimbami.

Čeprav pridelek verjetno ne bo gromozanski, pa imate vsaj zadovoljstvo ob poskušanju svojih bio vrtnin. V najem si lahko vzamete tudi manjši vrt ali njivo. Najbolje nekje, kjer živijo ljudje, ki jim zaupate, da se zavarujte pred krajo. Pred leti kraje vrtnin iz vrtov v Sloveniji nismo poznali, sedaj pa se tudi to na žalost dogaja vse pogosteje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.