Canyoning Soča

Kot smo že omenili je za canyoning potrebna dobra telesna in gibalna pripravljenost. Če smo rekli, da je ključ za canyoning dobra kondicijska pripravljenost je takoj za njo na spisku koordinacija. Za canyoning potrebujemo več različnih oblik koordinacije. Kot prvo naj izpostavimo osnovno telesno koordinacijo. Za canyoning namreč potrebujemo nekaj le te, da uspešno premagujemo že sam vzpon do izhodišča. Želite doživeti nepozabno canyoning oz. soteskanje v Posočju? Obiščite spletno stran Maya.si in kliknite na povezavo https://www.maya.si/soteskanje/.

Na izhodišče za canyoning namreč vodi planinska pot, pri kateri je potrebno premagati nekaj osnovnih ovir. Tudi ko pridemo na samo izhodišče za canyoning se prične preizkus te motorične sposobnosti. Ne samo, da moramo naravne ovire, ki so za canyoning značilne, premagati, ampak moramo biti sposobni tudi poskrbeti za svojo varnost ter se uspešno premikati po začrtani poti navzdol.

Canyoning zahteva največ koordinacije predvsem pri plezanju čez različne naravne pregrade, ter nenazadnje pri zadnje najdaljše spustu, kjer moramo znati kontrolirati svoje telo. Canyoning se namreč zaključi na več deset-metrskem slapu, kjer moramo usklajeno delovati z vodičem, ki nas spušča. V kolikor vodič opazi, da za canyoning niste ustrezno pripravljeni, oziroma so vam že manjši slapovi predstavljali težave, vas bo le ta opozoril. Canyoning boste morali tako predčasno zapustiti in se na končno točko do prevoza odpraviti peš. Če boste zadnji slap, ki je tudi največja atraktivnost, uspešno premagali, pomeni, da niste pripravljeni le za canyoning ampak tudi za druge aktivnosti. Želimo si predvsem, da bi v vseh aktivnostih uživali.

Predvsem pa si želimo, da bi čim več ljudi premagalo strah in bi bilo dovolj sposobnih, da osvoji canyoning Sušec, ki je v naši stalni ponudbi vedno med najbolj obiskanimi. V nadaljevanju si bomo pogledali še nekaj ostalih gibalnih sposobnosti, ki prav tako odločilno vplivajo na uspešnost izvedbe aktivnosti. Kot je značilno za vse osnovne značilnosti se le te med seboj povezujejo in dopolnjujejo. Zato je potrebno, da razvijamo prav vse izmed naštetih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.