Francoščina

francoski jezikFrancoščina oziroma francoski jezik ali po francosko » la langue française » je prvi jezik od 70 do 110 milijonom ljudi v Franciji in drugih državah kot so na primer Švica, Belgija, Monako, Luksemburgu … Francoščina je eden izmed pomembnejših romanskih jezikov.

Francoščina (za več informacij o tečajih francoskega jezika kliknite na francoscina.com ) je obenem tudi drugi najbolj učen jezik, seveda takoj za angleščino. Med drugim je francoščina jezik prestiža in diplomacije, je uradni in administrativni jezik v različnih organizacijah kot so na primer Evropska Unija, Mednarodni olimpijski komite, Združeni narodi in Svetovna poštna zveza.

Res je da francoščina ni ravno jezik, ki bi se ga dalo hitro in enostavno naučiti, kvečjemu je kar zahteven jezik. Velja pa dejstvo, da je francoščina eden izmed najlepših jezikov na svetu in ga zaman ne imenujejo jezik ljubezni. Poizkusite prebrati  »parler français « « bonjour » ali malce lažjo in nam vsem dobro poznano besedo » merci » in se sami prepričajte kako lepo zveni. Torej brez strahu in le čimprej po znanje francoščine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.