IR paneli nam ponujajo izjemno kakovosten in ekološki način ogrevanja

ir paneli ekosenDanes se vsi soočamo s tem, kako najbolje prihraniti pri ogrevanju. Ljudje se zato neprestano sprašujemo, kateri je trenutno najbolj varčen in udoben način ogrevanja. Seveda je izbira najbolj optimalnega načina ogrevanja odvisna predvsem od naših navad in potreb. IR paneli nam nudijo osnovo za tako imenovano infrardeče ogrevanje. Gre za sodoben način ogrevanja, ki je tudi izjemno varčen in okolju prijazen. Rešitve ogrevanja prepustite strokovnjakom, specialistom za IR ogrevanje s paneli, podjetju Ekosen.

IR paneli so infra grelne plošče, ki za svoje delovanje potrebujejo električno energijo. Ogrevanje je s pomočjo infrardeče C valovne dolžine. Toplota se razporedi v zrak in v predmete v prostoru, le ti pa oddajajo toploto nazaj v prostor. Gre za ogrevanje v najbolj naravni obliki. Občutek je takšen, kot da bi občutili da vas obsije sonce in vas pri tem prijetno ogreje.

Ogrevanje z IR paneli je lahko samostojen sistem ogrevanja v različno velikih objektih, lahko pa služi kot dodatno ogrevalo obstoječemu ogrevalnemu sistemu. Takšen način ogrevanja za svoje delovanje porabi izjemno malo energije, zato lahko prihranimo kar 65 % stroškov za ogrevanje v primerjavi s kurilnim oljem in 20 % manj v primerjavi z ogrevanjem z lesnimi paleti. Pri porabi energije je pomemben dejavnik tudi moč oziroma zmogljivost IR panelov. Močnejši IR paneli delujejo z višjo učinkovitostjo, zato bodo porabili manj energije.

Ogrevanje z IR paneli ima tudi številne druge prednosti, ki vas bodo zagotovo navdušile. Regulacija temperature je zelo enostavna, pri čemer lahko vsako sobo ogrevate pri različni temperaturi. Prav tako imate tudi možnost upravljanja od daleč. Tako bo vaš dom prijeten in topel tudi, ko vas ne bo doma. Tovrsten način ogrevanja omogoča enakomerno porazdeljenost toplote med tlemi in stropom ter preprečujejo nabiranje vlage in plesni. Tega podatka bodo veseli predvsem tisti, ki imajo težave z dihali. Ker so IR paneli nameščeni na stene bivalnih prostorov, omogočajo tudi izjemno dobro izolacijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.