Kdo je upravnik?

upravnikČe smo stanovalec večstanovanjske zgradbe, se nam je zagotovo že zgodilo, da smo na »oglasni deski« stanovanjskega bloka našli kakšno sporočilo z navodili, opozorili, spremembami, ipd. Le kdo nam pušča ta sporočila? To je lahko tudi upravnik, seveda. Oziroma pooblaščena oseba. Običajno ima vsaka stanovanjska zgradba, ki ima več lastnikov tudi upravnika, ki skrbi za kar nekaj reči v bloku. Me drugimi mu tudi sporočamo spremembe, ga povprašamo o morebitnih dvomih ali poprosimo za nasvet, v kolikor se kaj tiče našega stanovanja v katerem živimo in katerega zgradbe upravnik je on. Iščete zanelsjivega partnerja za vzdrževanje in upravljanje nepremičnin? Izberite podjetje SPL d.d. https://www.spl.si/.

Tako bomo zagotovo vedno točno vedeli, kdo nam lahko pomaga, ko se pojavijo kakršnakoli vprašanja. Mogoče je prišlo do menjave lastništva? Morebiti so v prihodnosti napovedane kakšne spremembe, ki se tičejo vseh stanovalcev? Mogoče pa so se te zgodile, bodo kratkotrajne, dolgotrajne, itd.? Kakorkoli, je torej oseba, ki obvešča nas in je oseba, katero obveščamo tudi mi o različnih dejavnostih in drugih spremembah ali vprašanjih.

Vsekakor pa ima ta kar nekaj pooblastil, med drugim tudi skrbi za pravično razdeljevanje skupinskih stroškov, tako da je pomembno, da gre za osebo, ki svoje delo opravlja pošteno. V vsakem primeru, pa nam je kot lastniku dolžan predložiti poročilo, v kolikor tega zahtevamo. In glede na njegova pooblastila, s katerimi so se strinjali običajno vsi stanovalci, mora skrbeti, da smo pravočasno obveščeni o vsemu, da je bivanje nemoteno oziroma poskrbi za odpravljanje morebitnih motenj, ki so v njegovi prstojnosti.

Ko se gre za upravnika, potem seveda vemo tudi, da ta zastopa lastnike pred upravnimi organi, da skrbi za vzdrževanje, nemoteno delovanje skupnih del. Dejansko ugotavljamo, da ima kar nekaj nalog in vidimo, da je plačilo upravnika pravzaprav upravičeno ter ta nosi veliko odgovornosti in močno razbremeni stanovalce, ki bi sicer se morali samostojno in medsebojno dogovarjati, kar lahko vodi v razne spore, krivice, ipd., kar pa je seveda zgolj dodatna skrb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.