Odvetniška pisarna Celje

odvetnik pravna pomoc celjeŠtudij prava velja opravičeno za enega izmed težjih študijev, saj je treba za uspešnega pravnika osvojiti mnoštvo pravil. Po dokončanem študiju prava se diplomanti lahko odločajo med naslednjimi poklici v pravosodju: sodnik, tožilec, odvetnik, notar, državni pravobranilec ali izven pravosodja: sindikalni pravnik, korporacijski pravnik ali gospodarski pravni svetovalec, ter javni uslužbenec-pravnik.

V Sloveniji imamo številne odvetniške pisarne, na katere se lahko obrnemo, če potrebujemo pravno pomoč. Že za kratko svetovanje lahko pogledamo kar globoko v žep, zato navsezadnje ni zaman opozoriti na dan odvetniške pravne pomoči pro bono, kjer si lahko izbirate odvetnika za posvet med 11 sodnimi okrožji po celi Sloveniji.

Poleg svetovanja in razreševanja raznovrstnih pravnih težav se odvetnik seveda ukvarja tudi z zastopstvom stranke pred raznimi državnimi organi. Na spletu je dosegljiv tudi imenik odvetnikov, kjer lahko izbiramo odvetnika glede na področje (gradbeno, civilno, družinsko …) s katerim se ukvarja. Vsi odvetniki so tudi vpisani v imenik odvetnikov pri Odvetniški zbornici. Članstvo v Odvetniški zbornici je za odvetnike obvezno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.