Izbira postelje in ležišča

nakup-leziscaVčasih sem trdila, da se ne bi za nič na svetu odrekla svoji postelji. Vem namreč, da sem pri nakupu ležišča zelo skrbno izbrala takšnega, ki mi ustreza, in na katerem res spim popolnoma brezskrbno. Kadar je bilo potrebno prespati drugje, pa sem imela doslej vedno pomisleke. Postelje, na kateri je pred menoj spalo že na desetine ali stotine ljudi, pač niso mikavne. Nikoli ne veš, ali niso ležišča mehka, z vdolbinami od »težkokategornikov«, poleg tega pa so vedno lahko tudi dvomljive čistoče.
Da sem se motila in so lahko tudi ležišča v hotelih kakovostna in udobna, sem se prepričala med svojo potjo na Dunaj, kjer sem bila zaradi poslovne konference kar nekaj dni. Bivala sem v manjšem hotelu, ki ima zgolj dvanajst sob, vendar so ravno zaradi butične ponudbe urejene tako okusno, da so mi bile takoj všeč. Še bolj pa sem bila presenečena nad svojo posteljo. Bila je božanska, kot bi spala na oblaku, vendar sem se zjutraj kljub udobni mehkobi zbudila naspana in polna energije. Pravzaprav sem spala še bolje kot doma, zato si nisem mogla pomagati, da ne bi pokukala, na čem dejansko spim. In bila sem več kot presenečena. Izkazalo se je, da hotel uporablja ležišča Dormeo.

Moje prepričanje, da so ležišča v hotelih običajno cenena in slabe kakovosti je takoj zamenjalo navdušenje. Seveda, Dormeo je znamka, ki zagotavlja kakovost in vzdržljivost, in nič čudnega, da sem spala tako dobro.

Ko sem se vrnila domov, pa je bilo nekaj težav. Moja postelja, ki sem jo pred leti tako skrbno izbrala, se mi ni zdela več najboljša. In nazadnje je bila potrebna zamenjava ležišča – na istem sem spala že sedem let in morala sem priznati, da obstaja tudi kaj boljšega in bolj udobnega. Zato sem že v nekaj dneh partnerja prepričala, da je potrebna zamenjava in zdaj nestrpno pričakujem dostavo. Zakaj ne bi namreč doma spala tako dobro, kot sem spala na Dunaju?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.