Sobno kolo mi pomaga pri zimskem ohranjanju forme

sobna kolesaStara sem 56 let in poleti se veliko ukvarjam s športom v naravi. Tečem in kolesarim, pogosto grem tudi plavat. Rekreacija je potrebna tako zaradi tega, ker mi prija, kot tudi zaradi zdravstvenih težav – že tri leta se namreč spopadam s sladkorno boleznijo (diabetes tipa II). Pozimi se zunaj ne morem gibati toliko, kot bi si želela, predvsem v času snega ne, saj me je strah zdrsov in padcev. Da ne bi pozimi gibanja zanemarila, sem si zato v spletni trgovini Live Active (http://www.liveactive.si/fitnes-oprema/sobno-kolo/) kupila sobno kolo, na katerem vsak dan kar pridno treniram.

Ko sem sobno kolo kupila, sem večinoma kolesarila na krajše razdalje, saj sem si nastavila nekoliko večji upor, torej vrtenje pedalov ni bilo povsem enostavno. (Če ne bi kolesarila tudi poleti in bi bila popoln začetnik, pa bi verjetno morala pričeti na najlažji stopnji.) Zdaj z lahkoto kolesarim tudi že daljši čas, zato ne mine dan, da ne bi bilo sobno kolo v uporabi najmanj eno uro. Najraje se sicer kolesarjenja lotim v poznih popoldanskih urah, ko lahko zraven v miru gledam televizijo.
Seveda pa moje sobno kolo ne uporabljam zgolj jaz – tudi mož je pogosto v akciji, kajti kolesarjenju mu pomaga pri težavah s koleni. Na začetku je menil, da mu zaradi bolečin v kolenih kolesarjenje ne bo šlo, zdaj pa tudi on skoraj vsak dan pritiska na pedale.

Sobno kolo se zanj odlično obnese! Ker je kar nekaj let starejši od mene, namreč s pravim kolesom ne kolesari, saj za to nima več najboljšega ravnotežja, sobno kolo pa je zanj več kot odlično.

Poleg mene in moža rada na sobno kolo sedeta tudi vnučka, ki se jima zdi kolesarjenje sredi dnevne sobe izjemno zabavno. Seveda jima moram znižati sedež kolikor se da, pa kljub temu vseeno komaj sežeta do pedalov, ampak očitno ju ne moti, da se morata nekoliko bolj truditi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.