Vreme Ljubljana

vreme ljubljanaV Ljubljani je zagotovo eden najbolj motečih vremenskih dejavnikov megla, ki je značilna za prestolnico v jesenskem in zimskem času. V maju, juniju in juliju pa je megle precej manj. V povprečju je na leto 121 meglenih dni, kar pomeni, da je Ljubljanska kotlina med najbolj meglenimi območji v Sloveniji. Če vas zanima aktualno vreme v Ljubljani, kliknite na http://www.vreme-ljubljana.com/.

Na megleno vreme vpliva poleg drugih dejavnikov tudi vlaga, saj je v bližini Ljubljansko barje. Podnebje je celinsko, kar pomeni, da so poletja topla, zime pa so zmerno hladne. Ljubljana zaradi svojega vremena prav tako ne spada med mesta, kjer bi lahko zabeležili previsok UV-filter, čeprav je v vročih poletnih dneh zaščita pred soncem zagotovo priporočljiva.

V zimskem času med decembrom in januarjem v mestu pogosto sneži. Ljubljana je v povprečju pokrita s snegom 65 dni. Po klimatoloških podatkih je zabeležena rekordna temperatura v juliju leta 1950, in sicer 38,8°. Rekordno nizka pa je bila v februarju -26,4° leta 1879. Z meritvami temperatur v Sloveniji so začeli leta 1850. V samem središču mesta občasno prihaja do pretirane onesnaženosti, kar pa ni samo problem Ljubljane, ampak tudi drugih večjih slovenskih mest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.