Ali morajo biti krema proti gubam in ostali izdelki od istega proizvajalca?

krema-za-gubeMnogi proizvajalci kozmetičnih izdelkov ustvarjajo bogate linije izdelkov proti staranju in nas prepričujejo, da potrebujemo čisto vse od prvega do zadnjega izdelka. Zelo radi spodbujajo tudi mit, da mora biti krema proti gubam in vsi ostali izdelki proti staranju iste znamke. To podkrepijo z argumentom, da izdelki sicer ne delujejo. Različne učinkovite sestavine naj bi se med seboj izključevale in s tem zmanjšale učinek kreme na kožo. To lahko popolnoma zavrnemo, saj koža iz izdelkov črpa tisto, kar potrebuje in je dobro zanjo. In če ji manjka vlage, ji bo več izdelkov s podobnimi sestavinami, ki jo bodo navlažile in osvežile, zgolj koristilo. Kako na primer krema proti gubam vpliva na kožo, zlahka primerjamo s prehrano.


Našemu telesu je vseeno, ali sta sendvič za malico v službi in solata, ki jo bomo pojedli za večerjo doma, od istega proizvajalca. Telo bo vsrkalo hranilne snovi, ki jih potrebuje in mu omogočajo optimalno delovanje. Enako stori koža po nanosu negovalnih izdelkov. Zato ni pomembno, da so vaš gel za umivanje obraza, krema proti gubam in odstranjevalec ličil od istega proizvajalca, kaj šele iz iste linije. Prepričajte se zgolj, da je vsak izdelek posebej kvaliteten, nežen in preverjeno deluje. Tako naj vaša krema proti gubam vsebuje dokazano učinkovite anti-aging sestavine, ki bodo vašo kožo negovale na nežen in naraven način. Res je celo, da imajo nekatere kozmetične znamke boljši en tip izdelkov, druge drugega. Zato se ne bojte vprašati po izkušnjah svojih prijateljic, še posebej če imajo podoben tip kože in uporabljajo podobne izdelke.
In ne pustite se prepričati, da potrebujete neskončno veliko izdelkov za optimalno nego. Pri negi kože še kako dobro drži rek, manj je več. Izberite samo izdelke, ki vam ustrezajo in za katere mislite, da jih vaša koža potrebuje. In če se na koncu izkaže, da vam je popolnoma dovolj samo krema proti gubam, potem uporabljajte samo to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.