Tekalna steza je bila najboljša odločitev

tekalna-steza-fitnes-trgovinaVedno sem se rad gibal, vendar je šlo večinoma za skupinske športe. Ko si enkrat star preko trideset in ima vsakdo svojo družino, pa je včasih težko najti dovolj prijateljev, ki imajo nekajkrat tedensko dovolj časa, da pridejo na igrišče in mečejo na koš. Zato sem moral najti novo vadbo, s katero se bom lahko ukvarjal tudi individualno. Najboljši se mi je zdel tek, saj zanj ne potrebuješ drage opreme, temveč zgolj obilico volje in športne copate. Lahko pa si prviščiš tudi nakup tekalne steze in preko zime tečeš kar doma v svoji sobi. Za nakup tekalne steze je najbolje, da poiščete primerno spletno fitne trgovino in tam izberete tekalno stezo, ki vam ustreza.
Poleti s tekom ni bilo težav, pozimi pa so bili dnevi prekratki, da bi se mi zdel popoldanski oziroma večerni tek varen. Zato je bila potrebna tekalna steza, na kateri bi lahko tekel tudi doma – ker stanujem v manjšem kraju namreč nimam možnosti obiskovati fitnes centra, poleg tega pa so članarine tudi precej drage.

Tekalna steza se je izkazala za odlično naložbo, saj na njej brez težav nabiram kilometre in kadar imam čas, na stezi pretečem tudi trideset kilometrov dnevno. Priznati moram, da sem postal od teka kar nekoliko odvisen in ne morem se dobro počutiti, če ne tečem vsaj vsak drugi dan. Tekalna steza mi je tako pomagala, da sem se teka privadil in si pridobil tudi veliko kondicije, sedaj pa seveda že komaj čakam, da postane vreme spet nekoliko bolj stanovitno in bom lahko tekel zunaj. Verjetno sicer tek zunaj tekalne steze ne bo v celoti zamenjal, saj mi tek po cesti in ulicah ni najbolj prijeten – promet je namreč lahko tudi nevaren. Tako bom zunaj verjetno tekel, kadar se bom lahko odpeljal v naravo, kadar toliko časa ne bo oziroma bom hotel teči dolge razdalje, pa bo še vedno v igri tekalna steza.

Kljub temu, da nekateri pravijo, da ne bi nikoli tekli na tekalni stezi in je pravi tek zgolj tek zunaj, se torej z njimi ne morem strinjati. Če želiš teči vsak dan in ti pol urice teka niti slučajno ne zadostuje, je steza še kako priročno fitnes orodje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.